Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Share on Facebook

Prijzen: De TOC Academy werkt voor een aantal trainingen met Waardebepaling Achteraf (WBA). Klik hier voor meer informatie.

Practitioner Throughput Accounting (2d)
Er zijn momenteel geen trainingen gepland. Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat: 088-240 42 90

Klik hier voor algemene informatie over Throughput Accounting (incl. boekentips)


Practitioner Throughput Accounting (2 dagen)


Management besluiten op basis van Throughput Accounting
Management accounting is bedoeld om belangrijke operationele, tactische en strategische besluiten te beoordelen op hun financiële gevolgen. Aangezien financiën gezien kunnen worden als het bloed in een organisatie of systeem, behoeft het geen betoog dat foute beslissingen op dat gebied desastreuze gevolgen kunnen hebben. De manier echter waarop managers gedwongen worden te denken en te besluiten blijkt in de praktijk niet altijd in het voordeel van het systeem als geheel te werken. ‘Tell me how you measure me, then I will tell you how I behave’ is een gevleugelde uitspraak van Eli Goldratt geworden. Daarmee wordt heel snel duidelijk dat als managers afgerekend worden op lokale prestaties, het niet verwonderlijk is dat het systeem als geheel ten onder kan gaan ondanks (of dankzij?) lokaal uitstekende prestaties. In deze cursus wordt de theoretische achtergrond achter de TOC manier van management accounting ontdekt en toegepast in een aantal praktische omgevingen. 

Doel 
 Na afloop van deze cursus is de deelnemer in staat het verschil tussen traditionele en TOC accounting te herkennen en zal dit toepassen in de eigen situatie. Hij/zij is daardoor in staat besluiten beter aan te laten sluiten bij het doel van de organisatie als geheel. We meten dit één maand na afloop van de cursus, tijdens de evaluatie. De deelnemer bepaalt dan zelf of de uitkomst van de cursus waardevol genoeg is via Waardebepaling Achteraf.

Doelgroep
 Financiele managers, stafmedewerkers, adviseurs, zelfstandige ondernemers en ZZP-ers die bereid zijn het (financiele) doel van het systeem te laten prevaleren boven lokaal maximale prestaties.  De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Duur
 De cursus duurt 2 dagen, verdeeld over 2 weken.

Programma
 Op dag 1 wordt de theorie van Throughput Accounting vergeleken met de traditionele manier van management accounting. De 5 focussing steps van TOC worden toegepast op verschillende management beslissingen. Op dag 2 wordt de nieuw ontdekte logica toepasbaar gemaakt voor de eigen situatie aan de hand van jaarverslagen, financiele voorstellen en business cases uit de praktijk van de deelnemers. Na dag 1 krijgt de deelnemer een aantal kleine huiswerkopdrachten mee (ongeveer 2 uur studiebelasting).

 

  • Dag 1
    Throughput Accounting vs traditionele manieren van management accounting
    5 Focussing Steps in management beslissingen
  • Dag 2
    Verdieping en herhaling dag 1 adhv het huiswerk
    Toepassing van de theorie van Throughput Accounting op de eigen situatie

Afsluiting
 Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een TOC Academy Bewijs van Deelname.