Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Share on Facebook

Prijzen: De TOC Academy werkt voor een aantal trainingen met Waardebepaling Achteraf (WBA). Klik hier voor meer informatie.

Professional TOCfE
Er zijn momenteel geen trainingen gepland. Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat: 088-240 42 90

Klik hier voor algemene informatie over TOC for Education (incl. boekentips)


Professional TOCfE (3 dagen van 14.00 uur tot 21.00 uur)


De toepassing van TOC in opvoeding en onderwijs: TOCfE

Eli Goldratt paste zijn methodiek zeer succesvol toe in het bedrijfsleven, waar hij merkte dat mensen het heel lastig vinden om goed te kunnen analyseren, omdat zij afgeleerd hadden om de 'waarom' vraag te stellen. Logisch dat Eli dit probleem bij de 'root' wilde aanpakken en daarom de TOC tools beschikbaar stelde voor het onderwijs. De TOC for Education diagrammen waren geboren. De drie krachtige diagrammen zetten een denkproces in gang, hiermee kunnen jongeren zelfstandig problemen oplossen, materie begrijpen en doelen halen. De Stichting TOC for Education Nederland maakt zich sterk om het gedachtengoed te verspreiden, verschillende bureaus en ZZP'ers helpen scholen en begeleiders bij de implementatie.

 

Doel 
Na afloop van de training gaat de cursist aan de slag met de 3 denkdiagrammen. In de klas, tijdens individuele begeleiding, tijdens counseling of gewoon thuis.

Doelgroep
Leerkrachten, schooldirecteuren, IB'ers, hulpverleners, ouders, leesbegeleiders etc.

Cursusduur
De cursus duurt 3 dagen, verdeeld een aantal weken.

Cursusprogramma
TIjdens de training worden de 3 denkdiagrammen uitgebreid behandeld. Hiervoor wordt het werkboek : 'TOC - het verbindend element in leerprocessen' gebruikt, deze wordt meegeleverd bij de training. De docent(e) heeft uitgebreide ervaring met de 3 denkdiagammen en gebruikt deze praktijk én die van de deelnemer om de stof eigen te maken.

  • Dag 1: de Logische Tak
  • Dag 2: de Wolk
  • Dag 3: het Ambiteus Doel
Afsluiting
Deelnemers ontvangen na afloop van de training een Bewijs van Deelname.

 

Ankerpunt Coaching verzorgt de 3-daagse training 'Professional TOCfE', www.ankerpuntcoaching.nl