Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Share on Facebook

Prijzen: De TOC Academy werkt voor een aantal trainingen met Waardebepaling Achteraf (WBA). Klik hier voor meer informatie.

Explorer Strategy & Tactics (4u)
Er zijn momenteel geen trainingen gepland. Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat: 088-240 42 90

Klik hier voor algemene informatie over Strategy & Tactics (incl. boekentips)


Explorer Strategy & Tactics (4 uur)

Onderliggende TOC oplossing: Strategy & Tactics

Strategisch Management via TOC: Da's logisch!
Er zijn een aantal klassieke manieren om de strategie en tactiek van een organisatie te bepalen. Eli Goldratt, grondlegger van de Theory Of Constraints, heeft vanuit zijn theorie een belangrijke aanpak aan het rijtje toegevoegd. De basis voor de aanpak ligt - en hoe kan het ook anders - in de Focus. Het gaat vooral om het NIET doen van dingen en het gaat om het vinden van de belangrijkste hefboom waardoor de organisatie een stap kan maken. Met deze gerichte, holistische aanpak kan binnen een aantal weken aanzienlijk resultaat gehaald worden.

Doel 
Na afloop van de workshop heeft de deelnemer een theoretisch overzicht en kan hij/zij binnen de eigen organisatie - in beperkte mate - op zoek naar de belangrijkste hefboom.  Een week na de workshop vindt een kort evaluatiegesprek plaats. De deelnemer bepaalt dan zelf of de uitkomst van de workshop waardevol genoeg is via Waardebepaling Achteraf.

Doelgroep
Iedereen die geïnteresseerd is in een andere manier van strategie-benadering. De groepsgrootte is maximaal 20 personen.

Duur
De workshop duurt 4 uur, veelal gepland aan het einde van de middag/begin van de avond.

Programma 
Een theoretische overzicht van de 'TOC-aanpak' richting strategie en tactiek, aangevuld met praktische oefeningen waarmee de deelnemer direct aan de slag kan.

Afsluiting
Deelnemers ontvangen na afloop van de workshop een TOC Academy Bewijs van Deelname.