Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Share on Facebook

Prijzen: De TOC Academy werkt voor een aantal trainingen met Waardebepaling Achteraf (WBA). Klik hier voor meer informatie.

Practitioner Project Management CCPM (2dd)
Er zijn momenteel geen trainingen gepland. Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat: 088-240 42 90

Klik hier voor algemene informatie over Critical Chain Project Management (incl. boekentips)


Practitioner Critical Chain Project Management (2 dagdelen, 16:00 - ongeveer 21:00 uur)

Het Juiste Pad: Critical Chain Project Management
Projecten op tijd, met de juiste scope en binnen budget opleveren lijkt meer een droom dan werkelijkheid. Eli Goldratt geloofde als wetenschapper niet in 'dromen' en ontwikkelde een aanpak om anders om te gaan met projecten - een aanpak waarmee anders omgegaan wordt met tijd, taken en resources. Gericht op de kritieke keten in plaats van het kritieke pad en in veel gevallen een belangrijke doorbraak op het gebied van projectmanagement.  Eli Goldratt noemt dit 'Critical Chain Project Management' - CCPM.

Doel 
Na afloop van de cursus heeft de cursist voldoende bagage en ervaring om zelfstandig aan de slag te gaan met CCPM - en zal dit dan ook doen. We meten dit één maand na afloop van de cursus, tijdens de evaluatie. De deelnemer bepaalt dan zelf of de uitkomst van de cursus waardevol genoeg is via Waardebepaling Achteraf.

Doelgroep
Projectmanagers, projectleiders, teamleiders en anderen die vinden dat er meer uit projecten te halen is.  De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Duur

De cursus duurt 2 dagdelen, verdeeld over 2 weken.


Programma
De theoretische achtergrond van CCPM, zowel in een single als multi-project omgeving, wordt behandeld en via oefeningen in de praktijk gebracht. Zoals bij vele onderdelen van TOC zorgt de oefening voor daadwerkelijke toepassing.Tijdens de cursus wordt dan ook de praktijk van de deelnemer als uitgangspunt genomen. Onderwerp zal zijn de deelnemer zelf en evt. zijn of haar (werk)omgeving.  Na dag 1 krijgt de deelnemer een aantal kleine huiswerkopdrachten mee (ongeveer 2 uur studiebelasting).

 • Dag 1
  Bekende dilemma's in projectmanagement
  Basis CCPM
  Buffermanagement
  Parkinsons' Law
  Bad-Multitasking
 • Dag 2 
  Verdieping en herhaling dag 1 adhv het huiswerk
  Kritieke keten
  Taskmanagement
  Omgaan met verandering in prioriteit
  Projectmanager verantwoordelijkheden
  Software ter ondersteuning van CCPM
  Besluitvorming in en rond het project
Afsluiting
Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een TOC Academy Bewijs van Deelname.