Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Share on Facebook

Prijzen: De TOC Academy werkt voor een aantal trainingen met Waardebepaling Achteraf (WBA). Klik hier voor meer informatie.

Explorer Thinking Processes (4u)
Er zijn momenteel geen trainingen gepland. Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat: 088-240 42 90

Klik hier voor algemene informatie over de TOC Thinking Processes (incl. boekentips)


Explorer TOC Thinking Processes (4 uur)

Anders denken veroorzaakt andere resultaten
Eli Goldratt (1947-2011) is de grondlegger van de Theory of Constraints (TOC) en bij de meesten bekend als schrijver van onder andere het boek 'Het Doel'. Eli gaat ervan uit dat in een systeem slechts één belangrijk knelpunt zit dat groei en maximale benutting van capaciteit in de weg zit. Het vinden en oplossen van dat knelpunt blijkt verrassend eenvoudig en heeft inmiddels op veel gebieden toepassingen gevonden. In de jaren 80 begon Eli in de logistieke wereld. De laatste jaren richt de TOC community zich ook op het oplossen van knelpunten in de zakelijke dienstverlening. Hiervoor heeft Eli de TOC Denkprocessen geïntroduceerd. Deze methodiek is gebaseerd op het feit dat wanneer doelen niet gehaald worden er aannames of overtuigingen zijn die contra-productief gedrag in de hand werken. Door deze op een constructieve en logische wijze aan de orde te stellen ontstaat er ruimte voor goede, gedragen oplossingen. De essentie hiervan is heel eenvoudig en kan jou helpen om persoonlijke én organisatiedilemma's op te lossen

Doel
Na afloop van de workshop heb je globaal inzicht in de methodiek achter de TOC denkprocessen. In de workshop zijn we actief aan de slag geweest met een onderdeel van de methodiek, zodat je de dag na de training direct andere vragen kunt stellen aan je (werk)omgeving. Een week na de workshop vindt een korte evaluatie plaats.

Doelgroep
Mensen met interesse voor de TOC Denkprocessen die de juiste vragen willen leren stellen om aannames achter patronen te doorbreken. De groepsgrootte is maximaal 20 personen.

Duur
De workshop duurt 4 uur, veelal gepland aan het einde van de middag/begin van de avond.

Programma
De deelnemer krijgt een theoretische toelichting van de gehele methode, daarnaast gaan we interactief aan de slag met de 'clouds', een belangrijk onderdeel van de methodiek om patronen te doorbreken.

Afsluiting
Deelnemers ontvangen na afloop van de workshop een TOC Academy Bewijs van Deelname.