Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Aanbod Thinking Processes
Deelnemers:
  • “Als je in staat wilt zijn om problemen bij de wortel aan te pakken en als je oplossingen met betrokkenen wilt laten ontstaan is deze training een absolute aanrader. door de praktijkgerichte en intensieve begeleiding ben je hiertoe na afloop ook daadwerkelijk in staat.”
    Leen Valk (Gemeente Ede) over de 4 daagse training Professional TOC Denkprocessen
Boekentips
 

 

   
TOC Thinking Processes (TP)

Eli Goldratt (1947-2011) is de grondlegger van de Theory of Constraints (TOC) en bij de meesten bekend als schrijver van onder andere het boek 'Het Doel'. Eli gaat ervan uit dat in een systeem slechts één belangrijk knelpunt zit dat groei en maximale benutting van capaciteit in de weg zit. Het vinden en oplossen van dat knelpunt blijkt verrassend eenvoudig en heeft inmiddels op veel gebieden toepassingen gevonden.

In de jaren 80 begon Eli in de logistieke wereld. De laatste jaren richt de TOC community zich ook op het oplossen van knelpunten in de zakelijke dienstverlening. Hiervoor heeft Eli de TOC Denkprocessen geïntroduceerd. Deze methodiek is gebaseerd op het feit dat wanneer doelen niet gehaald worden er aannames of overtuigingen zijn die contra-productief gedrag in de hand werken.  Via een logisch proces wordt het probleem geanalyseerd, gevisualiseerd en er komen gedragen oplossingsrichtingen. Doordat de analyse wordt afgesloten met een actieplan wordt de logische vervolgstap - de implementatie - makkelijk genomen.

 


Door deze op een constructieve en logische wijze aan de orde te stellen ontstaat er ruimte voor goede, gedragen oplossingen.